Team Confidense MMA Cardio KMA Boot Camp Lommel

Wat is MMA

MMA staat voor Mixed Martial Arts en is de Engelse benaming voor gemengde gevechtskunsten. Het is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende gevechtsporten zoals worstelen (grappling), judo, karate, kickboksen, thaiboksen en jiujitsu. Bij MMA mag er dus zowel staand als op de grond gevochten worden.

Bij een MMA training word je gepusht om het uiterste uit jezelf te halen. Respect voor elkaar is erg belangrijk en daar wordt ook de nadruk op gelegd. Het is dan ook een krachtige en energieke workout.Muay ThaiOp dinsdag en donderdag zijn de MMA lessen, omdat Muay Tai een belangrijk onderdeel is van het staande gevecht binnen het MMA wordt er op woensdag avond aparte Muay Thai les gegeven. Sommige van onze vechters kiezen er voor om geen MMA wedstrijden te draaien, maar zich te focussen op het May Thai / Kickboksen, dit is bij ons ook prima mogelijk, zij zullen dan binnen de MMA uren extra voorbereidingen krijgen.De geschiedenisDe wortels van MMA liggen in Griekenland, Japan en Brazilië. In 1993 bracht de Graciefamilie MMA, toen nog bekend als No Holds Barred (NHB), naar de Verenigde Staten en daar werd het eerste UFC-evenement georganiseerd. UFC staat voor Ultimate Fighting Championship en is de grootste en bekendste organisatie van de wereld met de beste vechters.

Toen de UFC net begon wist nog niemand wat MMA precies was. Vechters specialiseerden zich in één vechtstijl en dat leverde interessante partijen op. Boksers namen het op tegen worstelaars en karateka’s stonden in de ring met jiu jitsu zwartebanders. Tegenwoordig is dat anders en trainen MMA-vechters meerdere stijlen. De bekendste stijlen zijn kickboksen, worstelen en Braziliaans jiu jitsu.Regels


Er bestaan veel misverstanden over de regels van het MMA. Velen denken dat alles mag, maar klopt helemaal niet. Anders zou het geen sport genoemd kunnen worden. De MMA regels voor alle gevechten onder de officiele officiële Belgische bond (waar wij ook bij zijn aangesloten) zijn te downloaden op de pagina documenten.MMA-organisaties


Ultimate Fighting Championship (UFC) is de grootste mixed-martial-artsorganisatie ter wereld. Ze is het bezit van de Amerikaanse amusementsorganisatie WME-IMG, die haar in juli 2016 voor vier miljard dollar kocht van sportpromotiebedrijf Zuffa. Voorzitter Dana White leidt het bedrijf op de voorgrond en is de belangrijkste woordvoerder van de UFC. De organisatie heeft tussen 2007 en 2011 concurrenten zoals PrideStrikeforce en World Extreme Cagefighting overgenomen en zichzelf uitgebreid met de beste vechters van deze voormalige bonden.

Bellator MMA (voorheen Bellator Fighting Championships) is de op één na grootste MMA-organisatie ter wereld. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door Bjorn Rebney. Bellator onderscheidt zich van andere organisaties door veelvuldig gebruik van toernooien in elke gewichtsklasse, verdeeld over seizoenen. Aan ieder seizoen doen tegenwoordig minstens vier gewichtsklassen mee. Iedere toernooiwinnaar wint $100.000 en mag voor de titel strijden in zijn eigen gewichtsklasse. Wanneer iemand eenmaal een toernooi heeft gewonnen dan behoudt deze te allen tijde de mogelijkheid om opgeroepen te kunnen worden voor een titelgevecht.

ONE Championship (voorheen bekend als ONE Fighting Championship of ONE FC) is een Singapore-based mixed martial arts (MMA), Muay Thai, en kickboxing promotie die werd gelanceerd op 14 juli 2011 door ondernemer Chatri Sityodtong en voormalig ESPN Star Sports senior executive Victor Cui. ONE Championship zendt uit naar meer dan 2,6 miljard potentiële kijkers in 140 landen. ONE Championship wordt ondersteund door Sequoia Capital, GIC, Temasek Holdings, Iconiq Capital, Mission Holdings en Greenoaks Capital.